Tuesday, April 29, 2008

8 prolecnih trikova

Ako želite da budete prve u svemu, saznajte pre svih kojim makeup trendovima šminkeri nisu odoleli ovog proleća. Poruka je jasna - igrajte na elektrik tonove. Oni će vam osvetliti put do neodoljive blistavosti
1. Tropski poljupciSpektar narandžastih tonova, od mandarine do boje korala obojiće poljupce ove sezone. Šminkeri predlažu sjajne i prozračne teksture (Probajte: Avon Glazewear ruž sa efektom sjaja u nijansi Coral Gables). Dobra vest je da ova paleta tonova pristaje svima, bez obzira na ten i boju kose.
2. Letnji „smoky eyes“ Šminkeri su zaključili da su „zadimljene oči“ toliko seksi, pa je prava šteta da ostanu isključivo deo večernjeg makeupa. Zato su osmislili verziju koju možete prošetati i preko dana, a koju smo mogli videti na revijama Versaće, Emilio Puči i Alberta Fereti. U čemu je trik? Jednostavno - sive i crne nijanse zamenile su bronza i boja bakra. Metalikbraon olovkom oivičite oko, a zatim senkom ravnomerno senčite kapak i nežno razmažite, kako biste postigli dramatičan efekat.
3. Nokti kao bomboneIgrajte se bojama koje će probuditi devojčicu u vama. Elektrik i „juicy“ pink odlično koincidiraju sa preplanulim tenom i povratkom osamdesetih na modnu scenu. Ali, ne zaboravite - one izgledaju dobro samo na kratkim noktima.
4. Diskretni sjaj na kožiPitate se u čemu je trik? Čak i kada deluje da nemaju ni trunku šminke na licu, top modeli izgledaju božanstveno. Mi otkrivamo - tajna je u besprekornom tenu, svetlucavim puderima i hajlajterima. Malo sjaja na jagodicama, čelu, nosu i očnim kapcima privući će svetlost upravo tako da vaše lice zablista u momentu.
5. Zalazeće sunce na očimaOvaj efekat možete da postignete neočekivanom kombinacijom boja - svetloroze senkom osenčite unutrašnji ugao oka, narandžastom ceo kapak i, na kraju, bojom šljive uokvirite oko.
6. Srebrni odsjajiAko ne volite jaku i tešku šminku na očima, evo kako da ih samo diskretno naglasite: nanesite malo roze ili sive senke sa srebrnim odsjajem na unutrašnji ugao oka i na sredinu kapka, a zatim razmažite prstom.
7. Širom otvorenih očijuDuge trepavice uvek su moderne i tražene, ali ovosezonska moda zahteva volumen. Da bi oči izgledale krupnije, nanesite maskaru za povećanje volumena na gornje, ali i na donje trepavice.
8. Ajlajneri duginih boja Ako do sada niste probali ajlajnere upadljivih boja, u tirkiznoj, ekelktrikzelenoj, pink ili narandžastoj, ovo proleće je pravo vreme za jedan takav eksperiment, jer se disko diva osamdesetih vraća na beauty scenu. Ukoliko niste naročito vešti, ajlajner zamenite senkom, i njome oivičite oko. Savet plus: u ovom slučaju usne i obrazi su neutralni.

No comments: