Wednesday, April 9, 2008

Nega stopala



Temperature rastu, treba ponovo "ući" u sandale. Kako da stopala, koja su fetiš mnogim muškarcima, pripremite da izmame poglede, savetuje bečka stručnjakinja za kozmetiku Helga Fijala-Halsberger.




Priprema za letnju sezonu

Negovana stopala jesu bitna cele godine ali samo leto donosi istinu na videlo. Za delotvornu negu stopala nisu dovoljni samo voda i sapun, već i tretmani za stopala, pilinzi, turpije za žuljeve i redovna nega noktiju.

Zadebljanja
Na mestima gde je stopalo opterećeno stvaraju se zadebljanja koja treba odstraniti uz pomoć pilinga, kamena za stopala ili turpije i to svakog drugog ili trećeg dana.

Redovnost je čarobna reč!
Ukoliko ste nemarni i ostavite da se koža zadeblja onda se stvaraju napukline koje olakšavaju prodiranje bakterija i gljivica.

Dnevna krema za stopala
I koži na nogama je potrebna vlažnost i nega. Kreme sa sastojcima ruzmarina ili lavande čine kožu glatkom i mekanom. Ukoliko želite da vašim stopalima posebno ugodite, onda nanesite 5 milimetara debeo sloj kreme na stopala, obujte mekane pamučne čarape i sačekajte da se krema potpuno upije – najpraktičnije je da to učinite noću.

No comments: