Tuesday, April 1, 2008

Ah, te dlačice!


Ono što nam, sigurno, najviše muka zadaje jesu dlake na nepoželjnim delovima tela tj. sve dlake sem kose, obrva i trepavica. Metoda za uklanjanje ima mnogo, međutim, pitanje je koju odabrati da bude jeftina, da nam odgovara i da bude efikasna. U nastavku možete videti sve vrste depilacije, njihove prosečne cene, mane, kao i neke savete.


Brijanje - Dlačice rastu već posle jednog do tri dana. Brijači nisu skupi (oko 70 dinara). Mane: Lako se prave posekotine, moguće je i crvenilo po koži, pa se kasnije javljaju urasle dlačice. Saveti: Pre brijanja kožu opustite toplim tušem, ne žurite. Ako imate urasle dlačice, uradite piling kože. Izbegavajte tupe brijače.

Vosak - Dlačice počinju da rastu posle tri do šest nedelja. Relativno je povoljno, cele noge možete da izdepilirate za 600 dinara. Mane: Bol i iritacija kože. Saveti: Dlačice moraju da budu dugačke bar šest milimetara da bi mogle da se iščupaju.

Krema i pena - Dlačice počnu da rastu posle par dana, a najviše posle dve nedelje. Relativno povoljan vid depilacije, košta od 400 do 800 dinara. Mane: Ako imate osetljivu kožu, moguća je alergijska reakcija zbog hemikalija, a ako su vam dlačice čvrste, ova sredstva nisu baš najefikasnija. Saveti: Prvo proverite reakciju kože na preparat.

Aparat za epilaciju - Dlačice rastu posle dve do tri nedelje. Cena aparata je od 4.000 dinara. Mane: Skupo je, boli dok se ne naviknete. Saveti: Posle epilacije ne izlazite na sunce nekoliko sati.
Elektroepilacija - Dlačice posle nekoliko tretmana u salonu više ne rastu. Cena - za kompletan tretman treba izdvojiti čak 16.000 dinara. Mane: Cena, tretmani traju dugo i može da bude bolno. Saveti: Dobro se raspitajte koji salon nudi dovoljno kvalitetnu uslugu.

Laserska epilacija - Dlačice više ne rastu posle šest do osam tretmana. Veoma je skupo, može da košta i do nekoliko stotina evra (jedan tretman), a to pomnožite sa šest ili osam. Mane: Cena, posle tretmana se javlja crvenilo koje nestaje za deset minuta. Saveti: Ne izlazite na sunce pre ovog tretmana, a posle stavljajte hladne obloge da bi se smanjila iritacija kože.





No comments: